PUDING TRIFFLES by K.Hanieliza ( ila amik kt blog K.nor)
Bahan-Bahan:
1 bungkus kek swiss roll ( x de stock, so x masukkan la)
1 kotak agar-agar segera (Nona) - perisa manggo
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard ( ila adjust jd 3tbs)
2 sudu besar gula
2 tin krimer sejat
Cara:
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh. (ila x de cake, so x de a step ni)
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi. (sda)
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
Bahan-Bahan:
1 bungkus kek swiss roll ( x de stock, so x masukkan la)
1 kotak agar-agar segera (Nona) - perisa manggo
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard ( ila adjust jd 3tbs)
2 sudu besar gula
2 tin krimer sejat
Cara:
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh. (ila x de cake, so x de a step ni)
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi. (sda)
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
No comments:
Post a Comment