Sunday, August 23, 2009

selamat berposa..

1st day posa ni wat sambutan berbuka posa besar2an kat paya ni.. lbh kurang 80% kehadiran ahli lembaga pengarah..cheewahhh... a day before, pakat dok merancang la nak makan apa.. awalnya nak tempah ns kandar coz ada org nak sponsor.. tiba2 toke katering tu x mo terima tmphn coz dia pn cbuk nak cuti sambut posa.. pikiaq2 pya pikiaq... akhirnya .. keuarlah idea dr 'org tu'... oder ns kak pah.. so apa lg, terus tepon tya chef la.. ooorait.. chef dah setuju nak msk nasi.. so lauk pauk.. i & my 'beras' bak kata p.ramli yg dok pikiaq menunya... mmmm.. dah set menu.. i tulis la senarai pnjg nak soh my bro in law (a.gani) shoppg brg kat tesco..
On the 1st ramadhan, bermula jam 2 ptg, km bertungkus lumus menyediakan juadah berbuka..
maka, layanla gmbr aksi2 semasa menyediakan makanan....


ni masa k.idah dok cbuk menggoreng ayam.. so, mak cik la yg jd bibiknyer.. hik3.. nasib2..
siti tu pn cbuk nak tlg masak.. eh silap lak.. tlg tgk org masak..
lorr.. ni posa ka x ni.. nganga mulut bukan main lg.. tu mak dok beleteq apa ntah kat blkg nu..
ini la antara chef2 yg menyibukkan dr kat dapuq.. apa?? i?? hik3!! i tgk je..
oooish... mmm sedepnyer air asam m.cik shidah ni... mmg kaw aaa...
mmm.. ni plak antara proses menggoreng ayam berembah.. mmg sedap aaa... mmm... recepi sapa x tau.. see the leg la... hik3!! (angkat bakul sndr)
ada org tu mmg ghajin je arini tlg kat dapuq.. mentg2 dia suka lopis ni.. mmg x bg org sentuh eh menu dia.. ( acctly mak yg wat., dia tlg potong & gaul je...)
anyway.. baguih2.. usaha lg.. lps ni i bole dok saja je.. hik3!! jgn mare..
dah abahnyer dok meenggaul.. maka anaknyer cbuk la menjadi tkg rasa.. tgk la.. smpai kembong pipi dok merasa lopis mak ni..
ni x tgk lg gmbq amin dok hirup kuah.. mcm dok hirup sup ja..
menyelerakan.. mmg bombastik aaa...


ni la tgn chef (k.pah) dok sediakan ns spesel ni..
alamak.. kaki tu mcm kenai je... ni musti kaki siti ni...
FINALLY... I'M PRESENTING.....

AYAM GORENG BEREMPAH BERTAM..
HATI GORENG KICAP...
DALCA BERTAM... (recepi sapa x tau.. mcm kenai je..)
MEE GORENG ARAU...
AIR ASAM M.CIK...
KUIH LOPIS PAYA...

2 comments:

3AS said...

Meriah2...ramai tukang masak...Kalau kat malau chef sorang ja..helper ramai la..:-)

ila said...

a'a.. byk chef.. tuan rumah pya menu kuih lopis je.. yg len chef yg diimport.. kat malau susah skit nak jd chef coz menunya big boss yang akan fix.