Wednesday, August 26, 2009

lamb chop

oooish.. arini mmg benar2 jimat tau tak.. acctually i ada la msk 2 jenis lauk. rasa mcm x cukup je, besa la nafsu org posa, then ajak la hubby g pasar ramadhan nak tmbh lauk & cucuq.. punyala dok raound 1 pasar ramadhan tu.. bermacam jenis lauk pauk & kuih muih yg dijuai.. satu pn tak menarik ht.. last2 hubby ckp kita goong royong kat umah la wat cucuq jagung & goreng pekasam... mmm... mcm menarik.. lama x mkn ni.. then, pecut la blk. kebetulan jalan kat umah km tu ada org juai jagung.. so, singgah beli la 5 ketoi..

sampai je umah, kalut la serang dapuq.. ada 'org tu' kan rajin .. dia la yg pulun wat smua.. i tambah2 apa yg patut je.. dia la yang mengupas, memotong & menggorengnya.. bagus2.. usaha lagi.. hik3...

Tgu apa lg.... LAYAN......




inila menu utama.. lamb chop.. ini yg baru diperap sebelum dibakar...
ni favourite 'org tu' ler...

inila ghupenya cucuq jagung yg telah diagaul & belum digoreng..
tengokla ketulan biji jagung pya la byak.. so bayangkanlah dlm setiap pepekan tu.. betapa rasanya denyitan jagug tu.. mmm...

'org tu' sedang menggoreng cucuqnya...

ghupe cucuq dlm belanga..

HASILNYER... cucuq jagung yg sedap bangat... mabeles aaa...

inilah pembuka selera.. ikan pekasam... masa dok doreng tu, pehh... baunya...

ini x tau nama apa... mmmm... tahu telur masak cendawan kot..

lamb chop yang telah siap dibakar... pehh... menambat selera...


roti pizza.. malas nak wat dohnyer.. i letak je bahan2 atas toti.. mmm sedap tau.. ni hubby yg request ni.. dia suka la tu...

'ibu... nak nak...'

'aaauuuummmmm.... cedapnyer cucuq ni ibu...'

'SELAMAT BERBUKA PUASA... HARI KE-5'

2 comments:

3AS said...

Eh sama resepi kita smlm. Kami pun wat cucuq jagung. Tapi jagung beli kat Carrefour kemarin.. Sedap..Buh udang tergolek2..

ila said...

lorr.. sehati sejiwa nampaknyer.. km x boh udang coz masa p tesco aritu, udang sold out.. tensen betoi.. tp x pa, x boh udang pn sodap jugak..